“Het vinden van de geschikte woorden, het formuleren van de juiste zinnen en het creëren van een passende sfeer gaf mij elke keer weer energie”

Mijn naam is Simone Brink, drie jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Van een serieuze kantoorbaan in de scheepvaart terug naar de studieboeken. Inmiddels ben ik derdejaars deeltijd flex Logopedie student aan de Hanzehogeschool, volg ik de Premaster Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Groningen en ben ik werkzaam in de jeugdzorg.

Voor mijn studie Logopedie ben ik begin dit jaar begonnen met het uitvoeren van een onderzoek. Grootse plannen waren gemaakt met een onderwerp wat helemaal bij mij past. En toen kwam daar het coronavirus, de gezondheidscrisis die ons allemaal raakt. Het is een tijd die iedereen bij zal blijven en wat een enorme impact heeft op onze samenleving. Maar laten we ook positief blijven, deze pandemie brengt namelijk ook al veel mooie momenten met zich mee. Kijk bijvoorbeeld naar hoe mensen voor elkaar zorgen, de saamhorigheid die het geeft en de creativiteit die naar boven komt. Zo ook het uitvoeren van een nieuw onderzoek, gericht op ervaringen van personen met afasie en hun naasten ten tijde van een crisis.

Ik voel mij enorm vereerd dat de deelnemers van dit onderzoek mij het vertrouwen hebben gegeven om aan de slag te gaan met hun persoonlijke ervaringen. Het vinden van de geschikte woorden, het formuleren van de juiste zinnen en het creëren van een passende sfeer gaf mij elke keer weer energie. Het was een prachtig en emotioneel proces om mee te maken en wat ben ik trots op het eindresultaat.

Lees of luister de ervaringsverhalen wat kan zorgen voor inspiratie, herkenning, erkenning en steun.

Simone Brink, Groningen 2020